Å tvinge kommuner til sammenslåing, er politisk selvmord

I det nye forslaget til statlige overføringer til kommunene, ønsker regjeringen nå å ta økonomisk strupetak på de kommunene som ikke ønske sammenslåing med andre kommuner. Regjeringen driver nå ren politisk jihad, og kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker å bli politisk martyr.

Regjeringen lovet i begynnelsen av 2015 at ingen kommuner skulle straffes eller tvinges til kommunesammenslåing. Prinsippet skulle være, at de kommunene som ville slå seg sammen frivillig, skulle få en ekstra belønning.

Vi ser at dette løftet var blank løgn, og at regjering nå er villig til å sulte i hjel alle de kommuner som ikke følger regjeringens plan om tvangsdeportering av kommuner.

Tore Sanner har klaget på at mange kommuner har for dårlige kommunale tjenester, mens innbyggerne i disse kommunene er svært fornøyd med sine egne kommuner.

Man vil heller være fattig i ”eget hus” enn slaver i ”de rikes hus”.

Oppfordrer alle kommuner som er satt under politisk økonomisk press, om å holde seg i ro, og ”ri av stormen”.

Forslag til loven om å straffe kommuner økonomisk, kan ikke gjennomføres før etter valget i 2017.

Velgerne skal ha rett til å si sin mening om saken, fordi i valget i 2013 var det ingen som snakket om å bruke tvang, og at staten skulle få rett til å tvangsdeportere kommuner mot innbyggernes vilje.

Dersom regjeringen fortsetter på denne linjen, vil konsekvensene bil at regjeringen blir ”kastet på dør” i ”unåde” i valget i 2017.

Har vi fremdeles et demokrati i Norge, eller er vi blitt en diktaturstat under den blå blå regjeringen?

5
8